Τι κάνουμε

Τι κάνουμε

Η ΒΙΟΚΟΝ ΙΑΤΡΙΚΑ από το 2002 προσφέρει λύσεις και προϊόντα επιλεγμένα βάση των βέλτιστων διεθνών πρακτικών με αποκλειστικό γνώμονα το όφελος των ασθενών και του νοσοκομειακού προσωπικού.

 

Η ΒΙΟΚΟΝ ΙΑΤΡΙΚΑ & ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ Ε.Π.Ε. λειτουργεί σε συνεργασία με το Νοσηλευτικό, το Φαρμακευτικό και το Ιατρικό προσωπικό των Νοσοκομείων ώστε να συμβάλλει στην αναβάθμιση της νοσηλευτικής φροντίδας του ασθενούς, να ενισχύσει την καθημερινή προστασία του προσωπικού έναντι της έκθεσης σε επικίνδυνους παράγοντες, όπως τα κυτταροτοξικά φάρμακα και τα βιολογικά υγρά, να υποστηρίξει το ιδιαίτερα απαιτητικό έργο των Μονάδων Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών παρέχοντας τεχνολογίες αιχμής για τη παρασκευή της παρεντερικής διατροφής κατά τις πρώτες ημέρες ζωής ενός νεογνού και να προσφέρει τα υλικά και την τεχνογνωσία στον έλεγχο των Ενδονοσοκομειακών Λοιμώξεων στο Νοσοκομειακό περιβάλλον.

 

Η ΒΙΟΚΟΝ ΙΑΤΡΙΚΑ & ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ Ε.Π.Ε. αντιπροσωπεύει αποκλειστικά στην Ελλάδα προϊόντα κορυφαίων Ευρωπαϊκών και Αμερικάνικων κατασκευαστών που προάγουν τις βέλτιστες πρακτικές.


 • Πρωτοπορούμε

  Παρέχουμε στους επαγγελματίες της Υγείας τα κορυφαία ιατροτεχνολογικά προϊόντα για την υποστήριξη του έργου τους. Επενδύουμε σε νέες σημαντικές συνεργασίες αλλάζοντας ξανά τα δεδομένα

 • Εξελίσσουμε την Ασφάλεια

  Είμαστε η εταιρεία που αναπτύσσει με πολυδιάστατες ενέργειες, σε βάθος χρόνου και με συγκεκριμένη στόχευση την ασφάλεια του Επαγγελματία Υγείας

 • Ενεργός Έλεγχος Λοιμώξεων

  Είμαστε η εταιρεία που αλάλαξε την καθημερινή φροντίδας των ασθενών στο πιο απαιτητικό περιβάλλον του Νοσοκομειακού Οικοσυστήματος

Πρωτοπορούμε

Η ΒΙΟΚΟΝ ΙΑΤΡΙΚΑ & ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ Ε.Π.Ε. στοχεύει στην βέλτιστη ποιότητα νοσηλείας και παρέχει στους επαγγελματίες της Υγείας τα κορυφαία ιατροτεχνολογικά προϊόντα για την υποστήριξη του έργου τους και την θωράκιση της υγείας του Ασθενούς.

 

Η ΒΙΟΚΟΝ ΙΑΤΡΙΚΑ & ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ Ε.Π.Ε. μαζί με τους επαγγελματίες υγείας στον Έλεγχο των Λοιμώξεων αναπτύσσει  δράσεις και ενέργειες για τον έλεγχο του μικροβιακού αποικισμού του έμψυχου και του άψυχου περιβάλλοντος και της διασταυρούμενης λοίμωξης – τόσο για τις τακτικές διαδικασίες όσο και στην αντιμετώπιση ενδημικών και πανδημικών κρίσεων – SARS-CoV-2, Candida Auris, πολυανθεκτικά.

Εξελίσσουμε την Ασφάλεια

Η ΒΙΟΚΟΝ ΙΑΤΡΙΚΑ με στόχο την αναβάθμιση της ασφάλειας του Επαγγελματία Υγείας και της ελαχιστοποίησης των ενδεχόμενων σφαλμάτων στο νοσοκομειακό περιβάλλον, είναι η εταιρεία που εισήγαγε στην Ελλάδα και ανέπτυξε με πολυδιάστατες ενέργειες, σε βάθος χρόνου και με συγκεκριμένη στόχευση:

 

 • Τον κλάδο των κλειστών συστημάτων προετοιμασίας και χορήγησης ενδοφλέβιων διαλυμάτων (CSTD) εισάγοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα την σειρά ChemoClave και ChemoLock του Οίκου ICU Medical, ΗΠΑ.

 

 • Tην αυτοματοποίηση του Νοσοκομειακού Φαρμακείου στον τομέα της προετοιμασίας της Παρεντερικής Διατροφής των Νεογνών και των Χημειοθεραπειών, με την εισαγωγή των μηχανημάτων Medimix του Οίκου Impromediform, Γερμανία.

 

 • Την ενίσχυση της ασφάλειας κατά την προετοιμασία των Αναισθησιολογικών φαρμάκων με την εισαγωγή του συστήματος SLS του Οίκου Codonics, ΗΠΑ.

Ενεργός Έλεγχος Λοιμώξεων

Η ΒΙΟΚΟΝ ΙΑΤΡΙΚΑ & ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ Ε.Π.Ε. είναι η εταιρεία που εισήγαγε στην Ελλάδα και υποστήριξε την αλλαγή της καθημερινής φροντίδας των ασθενών στο πιο απαιτητικό περιβάλλον του Νοσοκομειακού Οικοσυστήματος τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και των Μονάδων Τεχνητού Νεφρού (ΜΤΝ), προς όφελος τις πρόληψης των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων και του περιορισμού των επιπλοκών κατά την νοσηλεία στους τομείς:

 

 • Του μπάνιου των ασθενών στο κρεβάτι με την εισαγωγή των εμποτισμένων πετσετών μπάνιου Bedbath, του Οίκου VernaCare Μ. Βρετανία.

 

 • Της στοματικής περιποίησης με την σειρά Sage Oral Care του Οίκου Stryker, ΗΠΑ.

 

 • Tης ενδοφλέβιας χορήγησης με την εισαγωγή της βαλβίδας κλειστού κυκλώματος MicroClave του Οίκου ICU Medical, ΗΠΑ.

 

 • Της αιμοκάθαρσης με την καθιέρωση της βαλβίδας κλειστού κυκλώματος Tego του Οίκου ICU Medical, ΗΠΑ.

 

 • Ενώ εξοπλίζει το προσωπικό με το νο1 νοσοκομειακό brand της Μ. Βρετανίας  στον έλεγχο των λοιμώξεων Clinell® Universal.

Καινοτομούμε

Η εταιρεία επενδύει σε νέες σημαντικές συνεργασίες, εισάγοντας στην ελληνικό χώρο υγείας:

 

 • Ολοκληρωμένα συστήματα αποθήκευσης και διαχείρισης του υγειονομικού υλικού, του διακεκριμένου Οίκου ScanModul που είναι πίσω από το ISO 60χ40

 

 • Την πρωτοποριακή ηλεκτρονική πλατφόρμα διαχείρισης ηλεκτρονικού φακέλου ασθενούς και υλικών MAPP του Οίκου BIQ

 

 • Την μοναδική ιατροτεχνολογική συσκευή αντιμικροβιακού φραγμού ClearGuard του Οίκου ICU Medical, ΗΠΑ που αλλάζει ριζικά την διαχείριση του κεντρικού καθετήρα αιμοκαθαρσης και την πρόληψη των ανεπιθύμητων επιπλοκών του στην υγεία των αιμοκαθερόμενων ασθενών.

 

Η ΒΙΟΚΟΝ ΙΑΤΡΙΚΑ & ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ Ε.Π.Ε. στηρίζει τις επιλογές της στις αντικειμενικές αξίες της ποιότητας και της επιστημονικής τεκμηρίωσης.


Πιστεύουμε στους ανθρώπους και αυτούς υπηρετούμε

Ακολουθεί στενά τις επιστημονικές εξελίξεις στους τομείς εξειδίκευσής της, συμμετέχει και στηρίζει ενεργά και με συνέπεια σε εθνικά ιατρικά και κλαδικά συνέδρια, προσφέρει εκπαιδεύσεις σε νοσοκομειακό προσωπικό, σε όλη την Ελλάδα.

 

Υλοποίει έργα και δράσεις προς όφελος του βασικού άξονα των δραστηριοτήτων της, δηλαδή προς όφελος του ενεργού περιορισμού των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων και της ασφάλειας των ανθρώπων